tisdag 23 november 2010

Ny vecka och nya tag!

Efter att ha varit förkyld, jag vet inte hur länge nu så tror jag att det börjar ge med sig!! Började att bli lite tjatigt med ont i halsen tycker jag... I helgen som var så fick jag lite gjort, gjorde några lådor Janssons fresstelse och köttbullar som vi ska kunna ta upp ur frysen när vi jobbar länge i julsressen och inte orkar laga nått, gäller att vara lite förutseende! Sen gjorde jag även lite julgodis, marmelad( som inte blev så bra), tryffel(som blev okej) och ischoklad med apelsingött i(som blev jätte goda)!!! Fick även inviga min fina pralin-form som jag fått av snälla Sandra!! Blev lite minimuffins(borde ha smörjt formen och bröat) Men om man inte äter med ögat så funkade dom med!
Fick även lite sytt, med betoning på lite.
Blev att par långkallingar till Knut! Ville så gärna prova Ottobres mönster långkalsånger, och måste säga att jag blev super nöjd för att vara första gången! Dock så sitter dom lite dåligt uppe(glömde resåren i midjan). Måste säga att jag tycker att ottobre har bra mönster men i det förutsätter att man kan sy lite för dom förklarar så dåligt i sina mönsterbeskrivningar(fattar nada) så jag gör lite som jag tycker jag! Jaja, byxorna är sydda i kanintyget från JNYdesign, mjukt och skönt att ha närmast kroppen! mudd-tyget hittade jag i gömmorna, kommer nog från mamma i från början, tack Mamma!
Knut blev glad för sina nya byxor och sa på en gång när han fick på sig dom.- Å, många niner, busker!!hihi!!
Det är så kul å höra hur han uttrycker sig, för oftast så gör han sig förstådd, det kommer nått nytt varje dag!


                                                                     Tjing tjing.....

tisdag 9 november 2010

Lite sytt i nya tyger!

Jag blev så ivrig att sätta saxen i mina tyger efter Syfestivalen så jag klippte till en mössa till mig själv och sydde den på stört! Jag var stort behov av mössor så och det kanske blir en till... Sen sydde jag en tröja till Knutte som han skulle ha på dagis idag! Men idag när vi tog på den var han brak förkyld. Så vi får vara hemma ett par dagar till. Nu börjar vi bli rätt trötta på att bara va hemma, både knutte längtar efter att gå på dagis och jag vill till praktiken :-(. Men vi får väl kanske hitta på nått så dagen går fort! Baka kanske...eller bara sitta och ta det lugnt framför tvn! Aaja nu kommer det lite bilder på gårdagens pyssel och fix....
Till K blev det en falsk farfarströja med aptyg från Mjukatyger och  mudd från e-slöjd, knappar från loppis!!
En liten snorig modell som inte gärna fastnar på bild!
Min mössa är sydd i randigt tyg från JNYdesign och hjärtat gjorde jag av fuskskinn.
Tjing

måndag 8 november 2010

Tyg,tyg,tyg!!!

Här kommer lite bilder från syfestivalen i Älvsjö!
Vi började dagen med en"stadig frukost" på 7eleven!En stor kopp hett the, för min hals har aldrig gjort så ont förr, men det stoppar inte en tyggalning som mig för att gå på SYFESTIVAL!!
 Så till fynden:
 Muddtrikå från e-slöjd och Mg-tyger och lite tråd och ett fint symärke fick också följa med!
Var även på Ohlssons dagen efter för att köpa resår med knapphål för det hittade jag ingen annan stans...
Randig velour, jersey med stjärnor och fordonstyg från Mjukatyger
Det gröna kanintyget fick jag från JNYdesign för att vi vart på bio och visat upp biobijetten!
Turkos jersey, orangea troll och gul/bruna apor från Mjukatyger
Snigeltyget är från Znok och är alldeles, alldeles underbart!
De orangea molnen kommer från JNYdesign och det fick vi också på köpet när vi handlade och visade upp biobiljetten! Det var en fantastisk bonus och en otroligt rolig film! Jag skrattade så jag höll på å dö!! Kan varmt rekomendera att se den: Inga känslor finns i rymden! SE DEN!
 Randig jersey i svart och vitt och bruna moln frånJNYdesign
Bruna drakar från Znok
 Sen köpte jag en bit som ska bli kuddar i nya soffan,jättehärlig kvallite lite som satin!!
 Jag är super nöjd med mina inköp och med hela helgen, vi hade så mysigt och bara åt god mat och tog det rätt så lugnt!Det enda som jag kan klaga på är (att jag som i vanlig ordning alltid ska bli sjuk när jag ska göra nåt roligt) att jag hade sjukt ont i halsen hela helgen(tråkigt)
 Men jag kan trösta mig med att gå och titta på mina fina tyger, tror att jag ska sy en mössa till mig själv nu på en gång faktiskt!
See U


söndag 7 november 2010

Jag tävlar hos...

litenzumo för hon firar att hon har haft bloggen i 1 år! Man kan vinna finfina priser, alltid lika spännande med tävlingar!

lördag 6 november 2010

Helt däckad!

Efter att ha tillbringat en del av dagen på syfestivalen så känner jag att soffan var rätt så skön just nu!Ont lite här och där...och halsen tycks inte ge med sig. Men vi fick med oss rätt så många kassar med många meter tyg hem,undrar lite hur jag ska orka få med allt hem, kanske tur att jag inte köpte nån symaskin..!
Och nu har vi ätit en god indisk middag, och ska nu se en film och äta lite ostkrokar och bara mysa!!! har knäppt lite kort men glömde sladden så dom får ni se när jag kommer hem igen! :)

måndag 1 november 2010

Hemma och vabbar

Blev hemma idag med K... hans ögon rinner, och då får man inte gå på dagis. Tyckte först att han verkade rätt så pigg men nu har han sovit en bra lång stund(mycket längre än han brukar). Och jag tycker att det känns som sandpapper i ögonen, inge vidare faktiskt :(  Jag hoppas att det går över fort för till helgen har jag inte tid att vara sjuk för då ska jag åka till Stockholm på syfestival, med bästste vännen Elin!!!! Längtar så mycket efter att bara ta det lugnt och mysa hela helgen! Och gotta mig i tyger och nya ideér!