torsdag 28 april 2011

En sjöman!!

Fick ett infall igår och ville prova ett nytt mönster! Det här var med i senaste Ottobre tidningen som kom! Tyckte först att det var lite barnsligt men jag tänkte att jag testar i all fall...
Sydde i str. 98 och den blev super stor på Knut. Han kommer nog att kunna ha den här tröjan nästa år också! Tyget har jag köpt i Gnarp och det var andra sortering, lyckades att få till allt utom en ärm utan problem, men på ena ärmen blev det två små fläckar(som var i tyget). Men man får väl skylla på att barn leker ju och...
För övrigt är jag super nöjd med mönstret, härlig passform, lite ledigare stil! Tror att Knut ska få ha den på lördag när maken fyller 30år! Hoppas på super väder så att vi kan sitta ute och äta på altanen. Man vet aldrig, det brukar vara super kallt på sista april.

Som vanligt med den här killen, när det kommer fram en kamera, då kommer det även ett ganska krystat, HA HA(svårt att ta en bild faktiskt)

Det ser ju ut som en tunika, men bilden ljuger lite, den är inte så lång egentilgen!

Mönster Ottobre design, tyg från Wahlmans i Gnarp, nån form av interlock, till oket har jag använt mig av piké som jag fått av Mamma!!

tisdag 26 april 2011

lite sent men,men

Hela påskhelgen har vi vart ute så mycket vi bara kan! Att kunna springa runt i linne och shorts hör väl ändå inte till vanligheterna såhär i april. Vi har njutit i fulla drag! Så det har inte blivit så mycket sytt som jag hade hoppats på. Men på påskafton blev det ett plagg sytt i alla fall, lite akut. Vi åkte en sväng till min kusin som bara var hemma i krokarna över helgerna. Hon har för tre månader fått en lite skrutta som var så otroligt söt! Jag slängde ihop en body innan vi åkte och det bara flöt på sådär bra som det ska göra!
Innan helgen syddes även ett par manchesterjeans till Knut av en bit retromanchester!!

Body i str. 68, mönster Ottobre, tyg JNYdesign gula moln  interlock, mudd stoff och stil och knappar från Bibbis textil

Manchesterjeans i str. 104, mönster Ottobre, tyg superretro i precis rätt färger!!(mera turkosa i verkligheten)

Byxorna passar så bra ihop med tshirten med sniglar från Znokdesign
 Nu ska jag försöka att ta tag i ett bullbak medans tvätt mansinen tar hand om det jag ska sätta tänderna i imorgon!!

See U

onsdag 20 april 2011

Lite t-shirt påfyllning

I min sons lådor börjar det att bli ganska tomt, speciellt på byxfronten. Och vad gör man då jo börjar i den andra änden med att sy t-shirtar inför sommaren, inte så smart men det gick fort och var så roligt å sy! Nu har jag i och för sig börjat med ett par machester jeans men det tar ju lite längre tid, men när man har gjort ett par så brukar det flyta på rätt bra!
Håll till godo med en lite halv kass bild, men jag var bara tvungen att knäppa ute.

 Mönster från senaste nr av Ottobre, lite litet i storleken. Skulle vara 98, men är mer som 92.
Tyget med bacon och ägg är en stuv jag köpte av Lilofantdesign, och snurriga sniglar tyget köpte jag på symässan i höstas av znok.

torsdag 14 april 2011

Ett snabbt inlägg

För ska snart åka till en vän och beställa en hel hög med tyger!!!!
Sydde den här tunikan till mig själv idag, som har legat till klippt i typ två veckor, men nu är den äntligen klar!
Str. 36 , mönster senaste damnr. av Ottobre. Valde bort kjoldelen och gjorde den lite längre i stället! Känner mig ganska så nöjd! Tyg från JNYdesign! Härlig kvalitet, som jag nog måste beställa mer av, köpte ju bara en meter. Använde mig av ett enfärgat till insidan av framstycket som är inhandlat i Gnarp på Wahlmans.

onsdag 13 april 2011

Nu har jag gjort det!

Jag högg tag i gubben i farten, för det är så man måste få göra om man ska få med min man i mina projekt. Så nu har vi röjt upp i syrummet! inte så att man kan ta in folk där än men det går att sy där i alla fall! Fick en beställning från sonen på direkten när han insåg att maskinen var inkopplad. -Nu ska mamma sy en mössa till mig! Vad gör man då, jo man bara gör det på en gång så klart,. Så jag började med att ta fram en hel bunt med tyger som inte han hade sett ännu, och som jag vet att han skulle gilla! Robotar, bruna moln, sniglar och drakar! Men han tittade bara på mig och skakade på huvudet, också sa han att han skulle ha Simons mössa.  Stora kusinen som fick en gul mössa i Julklapp, han kan väl aldrig ha kommit i håg det, så jag prövade igen med det "super coola" drakarna....men nej han skulle ha en gul mössa som Simon! Hur skulle jag då lösa det, Jo han gick med på att Iris visa från Strömming var gult och det var ju bra! Och när jag tyckte att mössan var klar så vad det faktiskt min kära son som påminde mig om att sätta dit namnlappen!
Vi har ju varit sjuka till och från i perioder hela det här året och bara senaste veckan hade Knut dubbelsidig öroniflamation! Och nu är det jag som ligger, inte öronen men riktigt förkyld har jag nog varit! Och är än men ska ändå inte klaga!Har tänkt mycket på det nu ett tag och har kommit fram till att innan man fick barn så var man så pjålig, var man förkyld så låg man och var helt däckad, nu är man säkert bra mycket sjukare men man kör på ändå(nästan)!
Hur som helst NU har jag sytt lite och då vet jag att jag kommer att sy mera, har till och med klippt ut en tunika till mig själv som ligger och väntar på montage!  Kommer bilder om den blir bra! Eller kanske även om den blir bara tok för man kan ju inte lyckas jämt!






Fick köpa lite tyger från Lilofantdesign För ett tag sen och jag blev både positivt och negativt överraskad! Tyget men äggen och bacon i interlock känns riktigt härligt och jag har redan planer för det! Däremot Ooga booga velouren är jag inte lika imponerad av, känns tunn och inte alls som jag tänkt mig men den kanske blir annorlunda efter tvätt, nån som har nån erfarenhet av den annars?!Annars är jag super nöjd med allt, fick varorna jätte snabbt och det var inget krångel där inte!! Nu ska jag ta en stor kopp med honungs vatten och en alvedon sen ska jag krypa till kojs tror jag!!

söndag 3 april 2011

före och EFTER!!!

Nu är vi väl så när klara som vi kan komma med vårat senaste renoverings projekt! Hallen, köket och vardagsrummet!!
Lovade före och efter bilder och här kommer dom


före
efter
Lite svårt att se kanske men vi har tagit bort dörren och väggen där dörren satt och flyttat in dom nya väggarna ca 130cm x 130cm in. Flyttat dörren och lagt nytt golv och målat och tapetserat. Nu fattat bara att måla trappen, men det får bli lite senare för nu är vi glada och njuter av att vi har fått det här gjort!



efter

före
före
efter
I köket har vi öppnat upp en mycket större öppning från hallen och sen har vi satt in helt ny köksinredning och kaklat och tapetserat! Det är samma golv som i hallen.



före
    
efter     
Det går inte på bild att förstå hur slitet köket var, men nu är det precis som vi vill ha det!!!
Induktionshällen är vi super nöjda med, det går så fort att koka upp mat och det är så enkel att rengöra! det känns helt enkelt väldigt rent nu!  








före(ursäkta röran)
efter

Syns lite dåligt på dom här bilderna men har smällt ut en vägg till som var mellan tv-rummet och ett intilliggande sovrum så nu har vi ett super stort vardagsrum!







efter

före
 Lite svårt att tro det men på det här koret så står jag faktiskt på exakt samma ställe och knäpper kortet!
Knutte fick vara med också! Han är sjuk igen :(
Men förutom sjukdomarna så måste jag säga att vi är super nöjda med slutresultatet! Lite små piff kvar och så ska vi försöka att få tag på en fin matsasmöbel!

 I morse så vakande vi kl 5 och då hade Knutte 39graders! han var lite snorig i går och hostade men brukar aldrig ha feber så den här dagen började inte så bra...Nu ska jag göra lite lunch snart, och det känns så roligt att laga mat i mitt nya kök!! Så hela dagen är inte förstörd!
Jag fick lite "nya" tyger av mamma som hon förmedlat vidare från en väninna till henne(tack Sonja)
Super fin babycord i en helt underbar turkos och härlig rostbrun/orange färg!
Och ett fint tyg som kanske får bli kuddar eller nått(vet inte riktigt vilket tyg, men det är lite tjockare bomull med en blankare yta)!

Babycorden blir helt klar byxor till Knut! Han ska få lite nya styprörsjeans!Kanske turkosa med röda detaljer!