torsdag 23 februari 2012

Klänning!

En dag nu i februari kom mina kära gamla jobbarkompisar förbi och käkade lite lunch! En av tjejerna hade fått barn(för snart 2år sen), men vi har inte träffats på nästan 4år så det var ett kärt återseende! Jag ville absolute ha en present till flickebarnet i vilket fall som helst! Det bidde en klänning i strl. 86. Tyget kommer från liandlo och heter Geicha, helt underbart! Valde att kanta med röd mudd och sy fast en liten spets under kantbandet!Tycker det blir lite extra gulligt! Sen tog jag lite olika färg på knapparna för det blev som pricken över i! Inspirationen till spetsen kommer från fantastiska Wcollection som gör såå fina bla. spetskoftor!
Mönstret till klänningen är mitt eget efter ett omgjort meedom mönster. Strl. 86, spetsen kommer från Mammas gömmor!

söndag 12 februari 2012

Nytt i syrummet!!!


Nu äntligen har jag fått ny förvaring till mina tyger! Känns lite lyxigt att ha speciella tygskåp! Den gamla förvaringen var i garderober(inget praktiskt när man inte ser allt för dom är för djupa) Vi var alltså på Ikea i går och köpte dom här två! Blev helt kära i dom! Och nu ser det ut som en jättestor karamell i sy-rummet!  Det ska målas och fixas lite till men det får bli när vi orkar.....nu ska jag jobba några dagar! 

fredag 3 februari 2012

Lika fast ändå väldigt olika!

Jag har varit riktigt i tagen nu några dagar! Känner att jag börjar komma igång med sömnaden riktigt igen! Vilket känns riktigt kul måste jag säga!!! Jag fick för mig att jag skulle klippa ut ett helt gäng med plagg till barnen när jag ändå var på g, för det är ju det som oftast tar tid och är tråkigt! Nu 13 utklippta plagg senare känner jag att det här kommer att bli fler gånger! Det var så skönt att kunna sitta och bara köra på så i går kväll blev det inte mindre än tre tröjor till Storebror! Mönstret är samma men jag har gjort olika hals och ärmslut så i slutändan var dom inte ett dugg lika!

Tröja nr 1 blev i liandlos fina " var bor du lilla råtta" tyg! Och till ärmarna tog jag ett randigt tyg från e-slöjd.

Tröja nr 2 blev i liandlos nya tyg "Majorna", Så gulligt och svårt att inte tycka om! Jag muddade med JNYs gräsgröna mudd och sydde sen en dekor-söm närmast mudden! Det blev inte så tokigt!

 
Närbild på halsmudden
Tröja nr 3 syddes också i ett tyg från liandlo. I ett tyg som jag inte alls trodde att jag skulle gilla! Men när det kom hem blev jag storm förtjust! Turkosa Cat´s och svarta kantband  från stoff & stil. Med gula knappar!






Möstren till alla tre tröjorna är alltså från ottobre strl. 104 med ändringar på allihopa! Har inte bestämt mig för vilken tröja som är snyggast ännu!  Vilken är din favorit?