fredag 18 maj 2012

En enkel topp till mig själv!

Idag var jag till Wahlmans i Gnarp på jakt efter bland annat velour men kom därifrån med helt andra saker! Blanda annat hittade jag tyget till den här toppen! När jag såg stuv biten så såg jag den här modellen på tröja/topp framför mig! Jag ritade av en topp som jag köpt på Lindex förra vintern. Men den modellen var det med separat ärm och jag sydde den i ett helt framstycke! Och delat bakstycke mest för att jag ville ha en detalj bak också!








Sydd i storlek Small och kantad med samma tyg som i tröjan, ärmarna har jag bara vikit upp dubbel fåll från avigan och stickat fast i axel och ärmsöm(hoppas nån fattar)! Tänkte att det inte skulle göra så mycket om kanten rullar ner sig! Gillar när det inte är så strikt!
En rolig grej till var ju att tyget bara kostade 73kr ovh då blev det en helt del över också! :-)

fredag 4 maj 2012

Alldeles, alldeles underbart!

När den här klänningen blev till var det nästan sommar i flera dagar! Jag har hunnit med både att skura altanen och bränt mig i solen. Knut har varit ute mer än på hela vintern på bara några dagar! Att kunna gå ut och sitta i sandlådan utan behöva ha galonisar är en frihetskänsla för barnen! Och Att kunna leka med vatten utan att börja frysa på en gång!
Men då kommer det kära bakslaget, idag är det regn och rusk och bara några plusgrader :-(
Och till på köpet har TVn pajat så idag blir en pyssel och lekdag! Helt utan TV och det kan ju vara rätt skönt också! Men för att lätta upp den här dagen så tittar jag på den här otroligt somriga klänningen! Den är sydd i ett tyg som Johanna Ahlard har designat för Liandlo. Men som tyvärr är slutsålt! Jag ångrar att jag bara köpte en meter av det för jag har helt kärat ner mig i det!!! Det har blivit den här klänningen till Iris och sen en liten hemlis som jag inte kan visa ännu för det ska bli en present...

Gopluppan live i klänningen

Mönster kommer från senaste Ottobre men är gjort för vävda tyger så jag sydde den utan infodring och klippte en utan sömsmån på bredden! Strl. 74, liten i storlek så nånstans mellan 68 och 74, vilket blir perfekt till min lilla nätta tjej!
Sa jag att tyget är alldeles alldeles underbart! :-)