torsdag 18 juli 2013

lite turkost nytt och återbruk

Jag har haft en rejäl sytorka nästan hela våren. Och allt jag tagit mig för har varit som ett enda värkarbete innan det vart klart! Men nu tror jag att jag tagit mig upp och fyllts upp av inspiration igen!
För att komma dit har jag bara låtit bli att gå in i syrummet över huvud taget! Det har blivit ett förvaringsrum där allt som inte har nån bättre plast hamnar! Men nu i dagarna har jag röjt undan rejält! Slängt(JA jag har slängt) massa småskitbitar som aldrig kommer att bli något av! Kört några lass på soptippen och även rätt mycket på dacapo! Och finns det nått som är mer befriande än att rensa?!?! Jag älskar att strosa runt och hitta fynd över allt, och då blir det ju så småningom fullt om man inte gör rejäla rensningar med jämna mellanrum! Och nu känner jag för att gå dit in och stöka ner lite igen!

För några veckor se trodde jag att jag var redo att börja sy igen men bara utklippningen tog mig hela kvällen och det är inte likt mig! Så projektet fick lägga sig att vila några veckor, men ikväll tog jag tag i det igen!
Sa till maken att jag går och sätter mig en halvtimme! Men halvtimmen blev en timme men med gott resultat!
Jag kände mig nöjd över att jag äntligen hade slutfört ett helt plagg! Från början var denna klänning en topp till mig som på nått konstigt vis tycks krympt i garderoben över vintern! Så den fick gå till slakt, men den räckte inte riktigt utan fick sällskap av lite rutigt tyg från samma leverantör!
Mönstret kommer från Ottobre nr 1/2012 och är samma modell som den här. Gillar verkligen den här modellen och hoppas att Iris kommer att kunna ha den ett bra tag! Sydde den i strl. 86 och den blev aningen stor men inte allt för! Så nog ska hon kunna ha den även i vinter och höst med ett par strumpbyxor och en söt kofta!


Tyget är köpt hos Liandlo förra våren eller om det var ändå längre sen, jaja det rutiga tyget köptes nu på rean som var innan sommaren! Och till kantbandet har jag använt mudd som oxå kommer från samma ställe!
ps. såg nu att det rutiga tyget finns kvar på rean....
Och angående att storlekslappen hamnade så snett, så struntar jag fullkomligt i det! Huvudsaken jag kommit ut sytorkan!!!

1 kommentar:

Le Petit sa...

Jättesöt tunika! Skönt att du kommit igång och sytt lite smått då du känt för det! Jag är på semester och längtar efter att få sy lite :).